top
 
Home
Meubel
Boot
Auto
Caravan
Project
Matrassen
Vulmateriaal
Doe-Het-Zelf
Contact
Routebeschrijving

 

 

Vulmateriaal

Schuimrubber artikelen worden bij ons op maat gesneden en zijn in verschillende kwaliteiten en hardheden verkrijgbaar.
Ook speciale maten en middelen zijn voor ons geen probleem. Onze basisvulling is koudschuim vanaf soortelijk gewicht 40 t/m 70 en dit weer variƫrend van soepel naar stevig.

schuim, vulmateriaal Afhankelijk van uw wensen kunnen wij uw matrassen en kussens vullen met verschillende materialen. Wij adviseren u graag in detail over de diverse eigenschappen en kunnen u voor elk doel de juiste soort en kwaliteit leveren.
Koudschuim
Koudschuim is een synthetisch schuim en kenmerkt zich door een open structuur en een hoge schuimdichtheid. Door de andere celstructuur levert het een hogere vochtbestendigheid en een betere luchtcirculatie dan polyether. Door het hogere soortelijk gewicht is de draagkracht en veerkracht beter en biedt daardoor een wat steviger ligging.
Latex
Bij de productie wordt latex in een speciale vorm gegoten. Daarmee kunnen luchtkanalen en versterkingen op schouder- en bekkenbereik worden aangebracht. Latex heeft een grote rekbaarheid en een goede vochtregulatie door de open celstructuur. Het heeft een wat lagere veerkracht dan koudschuim wat voor minder drukpunten zorgt.
Traagschuim (NASA foam)
Dit schuim is oorspronkelijk ontwikkeld in de ruimtevaart als ideale drukverdeler in ruimtepakken. Het heeft de bijzondere eigenschap om onder invloed van lichaamswarmte zacht te worden en zich volledig naar uw lichaam te vormen. U wordt aan alle kanten ondersteund en krijgt het gevoel te zweven. Matrassen van traagschuim worden veel gebruikt in de gezondheidszorg.
Lastilux
Lastilux is een elastisch koudschuim met een hoge veerkracht. Het is stofvrij, antiallergisch en vlamdovend. Een Lastilux matras is uitstekend geschikt voor goed ventilerende, vlakke en verstelbare matrasdragers. De eigenschappen blijven ook na jaren van intensief gebruik behouden.
Pocketvering
Een pocketvering matras is gevuld met afzonderlijk in zakjes verpakte veren. Hoe meer veren per vierkante meter, hoe beter het matras zich aan de vorm van uw lichaam kan aanpassen. De stevigheid wordt bepaald door de draaddikte van de veren, het aantal slagen in de veer en het soort afdeklaag. Doordat het matras voor een groot gedeelte uit lucht bestaat en dus erg goed ventileert, is het zeer geschikt voor mensen die het snel warm hebben. Het is echter wat minder geschikt voor gebruik op een lattenbodem.


 
 
bottom